Predsjednik Egrlić dobitnik “Ordena naroda, građanki i građana Bosne i Hercegovine”

 

 

Predsjednik Vanjskotrgovinske/Spoljnotrgovinske komore Bosne i Hercegovine jedan je od dobitnika “Ordena naroda, građanki i građana Bosne i Hercegovine” koju Evropski pokret u Bosni i Hercegovini dodijeljuje u sklopu projekta “Dani i mjeseci Evrope u BiH 2021”. Orden se dodjeljuje od 4. decembra 2010. godine, a nosioci su do sada bili predsjednici država, ambasadori, sportski i kulturni djelatnici, uspješni privrednici, novinari, NVO i drugi društveni subjekti BiH, regiona i svijeta.

Pored predsjednika Egrlića, ordeni su uručeni tim-menadžerici ženske košarkaške reprezentacije BiH Raziji Mujanović i jednoj od najboljih bh. košarkašica Nikolini Babić, federalnoj ministrici okoliša i turizma Editi Đapo, te osnivaču SBF-a i bivšem direktoru BBI banke Ameru Bukviću.

Predrag Praštalo, predsjednik Evropskog pokreta u BiH, je istakao uspjehe današnjih laureata, naglasivši da je ženska košarkaška reprezentacija BiH ostvarila ogroman uspjeh osvojivši peto mjesto na Evropskom prvenstvu, a taj uspjeh je još veći kada uzemamo u obzir da nije imala pomoć države niti relevantnih institucija.

Predsjednik Egrlić dobitnik je priznanja za posebne zasluge na unapređenju poslovnog okruženja u bih, regionalnu saradnju i partnerstvo sa međunarodnim organizacijama i institucijama na polju vanjskotrgovinske razmjene.

[wds id=”17”]

Share This