Poziv za učešće u PowerUP programu- Prijave do 4. oktobra

 

 

Vanjskotrgovinska/Spoljnotrgovinska komora Bosne i Hercegovine obavještava poslovnu zajednicu da Svjetska banka pokreće besplatni program “PowerUP: Jačanje kapaciteta kompanija u ranoj fazi razvoja u zemljama Zapadnog Balkana“ za više od 200 kompanija koje finansira Evropska unija u okviru Programa za razvoj i inovacije preduzeća Zapadnog Balkana (WB EDIF) i implementira Deloitte.

Riječ je o programu koji je namijenjen malim i srednjim preduzećima i start-up kompanijama koje su u potrazi za novim načinima povećanja baze klijenata, unapređenjem svojih poslovnih modela uslijed krize izazvane pandemijom COVID-19 i koje su potencijalno zainteresovane za vanjske investicije.

Odabrane kompanije učesnice će dobiti besplatnu profesionalnu podršku i trening za jačanje otpornosti na krizu uzrokovanu pandemijom COVID-19 i dalji razvoj poslovanja, te povećanje njihove sposobnosti privlačenja investicija.

Oko 100 kompanija sa najboljim učinkom tokom programa bit će pozvano da se takmiči u “PowerUP Finalu”, te predstavi svoje poslovanje ekskluzivno pozvanoj grupi investitora i poslovnih lidera. Tri najuspješnije kompanije će dobiti „Nagradu za poduzetničku izvrsnost Zapadnog Balkana“ za različite kategorije, kao i ekskluzivnu, prilagođenu poslovnu savjetodavnu podršku od strane lokalnih i regionalnih stručnjaka iz globalne kompanije za pružanje profesionalnih usluga Deloitte.

Kompanije trebaju ispunjavati sljedeće kriterije: biti iz Albanije, Bosne i Hercegovine, Kosova, Sjeverne Makedonije, Crne Gore ili Srbije, biti inovativne, poslovati najmanje godinu dana, upošljavati između 3-100 uposlenika, te nuditi proizvod ili uslugu koja donosi prihod na najmanje jednom tržištu.

Saznajte više i prijavite se najkasnije do 04. oktobra 2020. godine, tako što ćete popuniti obrazac za prijavu dostupan na: deloitte.com/ba/powerup

Ukoliko imate dodatnih pitanja, slobodno se obratite na kontakt naveden ispod.

Kontakt osoba iz Deloittea:
Elma Delalić, konsultant
edelalic@deloittece.com
+387 61 912 884

 

Share This