Poziv za učešće na seminaru „Ispitivanje tržišta s osvrtom na EU“

 

 

Vanjskotrgovinska/Spoljnotrgovinska komora Bosne i Hercegovine u saradnji sa Fondacijom Konrad Adenauer poziva bh. poslovnu zajednicu na besplatan seminar „ Ispitivanje tržišta s osvrtom na EU“, koji će biti održan 22. 3.2023. godine u prostorijama VTK/STK BiH u Banja Luci (Poslovni centar Krajina, ul. Vidovdanska 2B).

Ispitivanje tržišta je interes bh. poslovne zajednice jer postoje realne potrebe za podacima i informacijama. Podaci su potrebni u cilju proširivanja postojećih poslova i pokretanja novih. Seminar se organizuje s ciljem pojašnjenja samog procesa prikupljanja, obrade, razumijevanja i korištenja rezultata ispitivanja tržišta.

Seminar je namijenjen bh. poslovnoj zajednici, ekonomistima, marketinškim radnicima, te privrednim subjektima koji žele da steknu osnovna znanja o ispitivanju tržišta.

Predavač na seminaru je Perica Macura, redovni profesor ekonomskog fakulteta Univerziteta u Banja Luci, za uže naučne oblasti: Marketing, Istraživanje tržišta, Međunarodni marketing i Planiranje i poslovna politika. Autor je više publikacija i stručnih radova iz oblasti marketinga i istraživanja. Učesnik je nekoliko naučnih istraživanja koja su rađena u organizacija sa Svjetskom bankom, USAID-om, OHR-om i UNDP-om. Također, angažovan je kao konsultant u nekoliko bh. preduzeća iz oblasti marketinga.

Zainteresirani za učešće na seminaru potrebno je da izvrše prijavu popunjavanjem ON LINE prijavnog obrasca najkasnije do 20.03.2023. godine do 16.00 sati.

Za sve dodatne informacije možete se obratiti na telefon: 033/566-206 i ili na e-mail: [email protected].

Poziv -Program