Poziv za učešće na regionalnom virtualnom Sajmu inovacija i poduzetništva

Vanjkotrgovinska/Spoljnotrgovinska komora Bosne i Hercegovine je obaviještena da Startup studijo Fondacije Mozaik i Sarajevo Business Foruma, uz finansijsku podršku vlada Švedske i Švicarske te Entrepreneurship Academy by EFSE, 23. i 24.11.2020. godine organizira prvi regionalni virtuelni Sajam inovacija i poduzetništva „Sarajevo 2020“. Sajam će na jednom mjestu okupiti inovativne male i srednje biznise, inovatorice i inovatore te investitorice i investitore iz cijelog regiona.

Program Sajma će otvoriti inspirativna obraćanja Mate Rimca, osnivača i vlasnika kompanije „Rimac Automobili“ i „Greyp Bikes“ i Mirze Cifrića, poduzetnika koji je osnivač i vlasnik „Veritas Genetics“, inovativne kompanije koja djeluje u SAD. Dušanka Ilić, direktorica kompanije Beyond 42 iz Srbije će podijeliti svoja iskustva o izgradnji startupa i plasmanu domaćih proizvoda na regionalno tržište. Agendu Sajma možete pogledati u prilogu.

Na Sajmu možete posjetiti preko 150 virtuelnih štandova malih i srednjih biznisa iz BiH, Hrvatske, Srbije, Makedonije i Crne Gore koji će predstaviti svoje inovativne proizvode i usluge. Dijapazon njihovih djelatnosti se kreće od poljoprivrede, proizvodnje hrane, IT industrije, inovativnih marketinških usluga, preko novih tehnoloških rješenja za svakodnevnu upotrebu. Putem nekoliko klikova možete stupiti u direktan kontakt i razmjenu te otvoriti potencijalna partnerstva i poslovnu saradnju.

Pored bogate ponude biznisa, na Sajmu ćete se moći upoznati sa 49 najnaprednijih inovacija iz cijelog regiona. Ako Vas zanimanju novi pristupi prevenciji širenja COVID-19 i sigurnosti zaposlenika na radnom mjestu kao i brojne inovacije u oblasti elektrotehnike i rješenja za unapređenje svakodnevnog poslovanja, sigurni smo da ćete pronaći prave odgovore u Sali za inovacije.

Učešće na Sajmu je besplatno za sve klijente Bosna Bank International d.d. Sarajevo a sve što je potrebno da je da se registrujete na platformu Sajma najkasnije do 22.11. putem linka: https://sarajevo2020.lonac.pro/register.