Poziv za učešće na Međunarodnom kongresu i sajmu prirodnog gasa

 

 

Vanjskotrgovinska/Spoljnotrgovinska komora Bosne i Hercegovine je obaviještena da će se Međunarodni kongres i sajam prirodnog gasa INGAS 2019, osmi po redu, održati 17. i 18. oktobra u Istanbulu (Turska).

INGAS 2019 organizira najveća turska kompanija za distribuciju- IGDAS, Udruženje kompanija za distribuciju prirodnog gasa Turske- AZBIR i Centar za ispitivanje i certifikaciju zanimanja u industriji prirodnog gasa GAZMER.

INGAS je najveći sajam prirodnog gasa Euroazije i priprema se da ugosti delegacije iz 40 zemalja. Na dvodnevnom skupu, prema najavi organizatora, planirano je da se sa liderima i svjetski poznatim stručnjacima energetskog tržišta, uz podršku resornih institucija i organizacija Turske, detaljnije razmotri globalna budućnost prirodnog gasa.  U okviru INGAS-a 2019, uz podršku Ministarstva trgovine Turske, bit će organizirani i B2B sastanci.

Ministarstvo trgovine Turske će za sve učesnike iz Bosne i Hercegovine osigurati smještaj u hotelu i prijevoz s aerodroma.

Zainteresirani za učešće na događaju više informacija mogu pronaći na web stranici https://www.ingas.istanbul/en/index.html  a popunjen aplikacioni formular (u prilogu) dostaviti Uredu savjetnika za trgovinu Ambasade Republike Turske u Sarajevu putem e-maila: [email protected].

Aplikacioni formular