Poziv na webinar „Unaprijedi sebe i osiguraj više vremena i motivacije za rad”

 

 

Vanjskotrgovinska/Spoljnotrgovinska komora Bosne i Hercegovine Vas poziva na webinar „Unaprijedi sebe i osiguraj više vremena i motivacije za rad”, koji će biti održan putem Zoom online platforme 29.12.2021. godine od 11:00-13:15.

Nauka o izdržljivosti napredovala je do te mjere da pojedinci, timovi i cijele organizacije mogu, uz neke jednostavne intervencije, značajno povećati svoje kapacitete za obavljanje poslova. Većina nas na rastuće zahtjeve na radnom mjestu odgovara produžavanjem radnog vremena, što na nas neizbježno utječe fizički, mentalno i emocionalno. To dovodi do opadanja nivoa angažovanosti, smanjenog fokusa i iznerviranosti, visokih stopa fluktuacije i visokih troškova liječenja među zaposlenima. Kroz rad sa liderima i menadžerima je uočeno, s izuzetnom dosljednošću, da se ovi rukovoditelji tjeraju jače nego ikad da nastave i sve više osjećaju da su na prijelomnoj tački.

Osnovni problem s dužim radnim vremenom je to što je vrijeme ograničen resurs. Energija je druga priča. U fizici je definirana kao radna sposobnost, energija dolazi iz četiri glavna izvora ljudskih bića: tijela, emocija, uma i duha. U svakom od njih, energija se može sistematski proširivati i redovno obnavljati uspostavljanjem specifičnih rituala-ponašanja koja se namjerno prakticiraju i precizno zakazuju, s ciljem da ih učine nesvjesnim i automatskim što je brže moguće. Promjenom svog ličnog ponašanja obezbjeđujemo energiju koja omogućava prostor i vrijeme koje nam je potrebno.

Na webinaru će biti objašnjeno kako upravljati samim sobom da bi optimalno iskoristili energiju koja definiše naše vrijeme i kako unaprijediti performance na poslu i u privatnom životu. Ciljana skupina edukacije su organizacije i pojedinci koji imaju interes da se detaljnije upoznaju sa zahtjevima koji se pred njih postavljaju u smislu ličnog osnaživanja za postizanje viših preformansi.

Kotizacija za učešće na webinaru iznosi 100,00 KM+PDV, za 2 i 3 polaznika iz iste organizacije odobrava se popust od 10%, a za 4 i više polaznika iz iste organizacije odobren je popust od 15%. U cijenu su uključena stručna predavanja, prezentacije sa webinara i certifikat o učešću. Više informacija o webinaru možete pronaći u pozivu.

Molimo Vas da, ukoliko ste zainteresirani za učešće na webinaru, izvršite prijavu popunjavanjem online prijavnog obrasca najkasnije do 24.12.2021. godine do 12:00. Nakon izvršene prijave, neophodne informacije za uplatu kotizacije će biti dostavljene svim prijavljenim učesnicima. Neposredno prije početka edukacije učesnici će dobiti link za pristup webinaru. Za sve dodatne informacije možete se obratiti na telefon: 033/566-201 i 033/566-200.

Share This