Poziv na webinar „EU fondovi za mala i srednja preduzeća (MSP)“

 

 

Vanjskotrgovinska/Spoljnotrgovinska komora Bosne i Hercegovine (V/STK BiH) u partnerstvu sa INTERA Tehnološkim parkom i firmom iNAF doo implementira projekat pod nazivom „EXPO-CERTinno – Podrška bh kompanijama u internacionalizaciji, certificiranju i inovacijama”.
Projekat „EXPO-CERTinno” sufinansiraju Evropska unija i Savezna Republika Njemačka putem EU4Business projekta koji zajednički provode GIZ, UNDP i ILO, a u okviru Strategija lokalnog razvoja – Programa za lokalnu samoupravu i ekonomski razvoj u Bosni i Hercegovini Saveznog ministarstva za ekonomsku saradnju i razvoj Republike Njemačke (BMZ). Cilj projekta „EXPO-CERTinno” je povećanje konkurentnosti bosanskohercegovačkih kompanija iz sektora metaloprerade i drvoprerade putem savjetodavne i tehničke pomoći. Jedna od projektnih aktivnosti se odnosi na edukaciju bh kompanija o dostupnim EU programima za inovacije i istraživanje.

Stoga vas pozivamo na webinar na temu „EU fondovi za mala i srednja preduzeća (MSP)“ koji će biti održan 24.03.2021. godine sa početkom u 10:00h. Webinar će se održati preko Zoom aplikacije/platforme.
Predavači na webinaru su gdin. Boško Nektarijević i gdin. Vedran Šimunović.

Webinar ima za cilj da predstavi nove EU programe za period 2021 – 2027, prvenstveno grantove (bespovratna sredstva) u okviru IPA3, Horizon Europe i ostalih EU programa, a sa fokusom na prilike za finasiranje privrede i malih i srednjih preduzeća (MSP) u BiH. Učesnici će imati priliku da dobiju analizu prilika za finansiranje koje su im na raspolaganju u narednom periodu. Webinar će omogučiti učesnicima da izaberu odgovarajući izvor finansiranja i da razumiju šta im je neophodno da bi došli do EU sredstava.

Učešće na webinaru je besplatno za učesnike koji izvrše prijavu učešća popunjavanjem online prijavnog obrasca.
Krajnji rok za dostavljanje prijava je utorak, 23.03.2021. godine do 12:00 sati. Broj mjesta je ograničen zbog čega se preporučuje blagovremena prijava.

Za sve dodatne informacije u vezi sa ovim webinarom možete kontaktirati brojeve telefona 033/566-204 i 033/566-200 ili poslati upit na e-mail adresu mirza.konjo@komorabih.ba

Prilog:
Pozivno pismo
Program

Share This