Poziv na webinar „Digitalna transformacija–alati i platforme”

 

 

Vanjskotrgovinska/Spoljnotrgovinska komora BiH poziva predstavnike kompanija na webinar „Digitalna transformacija–alati i platforme“ koji će biti održan 24.7.2023. godine od 13.00 do 15,15 putem Zoom-online platforme.

Digitalna transformacija je proces koji već neko vrijeme privlači pažnju kompanija širom svijeta, a Bosna i Hercegovina nije izuzetak. Upravo je zbog toga važno sagledati koji su trenutni problemi s kojima se susreću kompanije u BiH u procesu digitalne transformacije i kako alati poput Quantum Workflow platforme mogu pomoći u ovom procesu. Jedan od glavnih problema s kojima se kompanije susreću u procesu digitalne transformacije je nedostatak znanja i stručnosti u ovom području. Osim toga, mnoge kompanije nisu spremne na promjene koje donosi digitalizacija poslovanja, a često su ograničene i finansijskim sredstvima koja su potrebna za implementaciju digitalnih rješenja. Na webinaru će se govoriti o procesu digitalne transformacije i o prednostima koje donosi. Osim toga, važno je da se kompanije upoznaju sa različitim digitalnim alatima poput Quantum Workflow platforme, Zappier, Hubspot, Miro Boards, koje mogu olakšati digitalnu transformaciju. Implementacija digitalnih rješenja može donijeti brojne prednosti za poslovanje, poput povećanja efikasnosti, smanjenja troškova, povećanja produktivnosti i poboljšanja korisničkog iskustva. Na webinaru ćete imati priliku da dobijete savjete i upoznate tehnike koje koriste najbolji preduzetnici i start-up-ovi.

Webinar je namijenjen mikro, malim i srednjim preduzećima, ali i velikim kompanijama, kao i svima onima koje zanima kako primjenom digitalnih rješenja smanjiti operativne troškove i stvoriti uslove za proaktivno i agilno poslovno odlučivanje.

Učešće na webinaru je besplatno. U nastavku je dnevni red webinara.

13.00-13.15 Digitalna transformacija: definicija, izazovi i prilike
13.15-13.45 Digitalne tehnologije, platforme za poboljšanje efikasnosti poslovanja
13.45-14.00 Studije slučaja-primjeri kompanija koje su uspješno implementirale digitalne tehnologije
14.00-14.10 Pauza
14.10-14.50 Quantum Workflow platforma
14.50-15.15 Pitanja i konsultacije

Predavači na webinaru su: Nermin Zejnilović i Bojan Martinović, stručnjaci za rast i inovativnost marketinga.

Ukoliko ste zainteresirani za učešće na edukaciji, prijavite se popunjavanjem ONLINE PRIJAVNOG OBRASCA najkasnije 20.7.2023. godine.

Za sve dodatne informacije možete se obratiti na broj telefona: 033/566-201.