Poziv na webinar „develoPPP program – razvojna partnerstva za privatni sektor“

 

 

Privatni sektor je pokretač razvoja, posebno u zemljama jugoistočne Evrope. No, ponekad se firme suočavaju s izazovima prilikom promovisanja inovativnih projekata i komercijalnih ulaganja, a sve u cilju postizanja održivog rasta. Tu se interesi firmi i njemačke razvojne saradnje ukrštaju, a najbolji rezultati se postižu udruživanjem snaga i partnerskim odnosom. Ova prilika se zove develoPPP program.

Pokrenut i financiran od njemačkog Saveznog ministarstva za ekonomsku suradnju i razvoj (BMZ), develoPPP program nudi atraktivan način podrške kojim se poslovni izazovi mogu pretvoriti u razvojne mogućnosti. Udruživanje snaga s njemačkom razvojnom saradnjom stvara win-win situaciju koja koristi kako firmama, tako državi, i naposljetku njenim građanima.

Ako ste proizvodno orijentirana firma iz drvnog, metalnog, elektro, tekstilnog (uključujući odjeću, obuću i kožu), poljoprivrednog i IT sektora, s više od 8 zaposlenih, koja ima više od 800.000 EUR godišnjeg prometa i na tržištu djelujete najmanje dvije godine, program develoPPP mogao bi biti zanimljivo rješenje za postizanje održivih i inovativnih ciljeva.

U slučaju da ispunjavate navedene kriterije, prijavu učešća na webinar možete izvršiti popunjavanjem online prijavnog obrasca, najkasnije do ponedjeljka, 11. oktobra 2021. godine do 12:00 sati.

Cilj webinara je steći prve dojmove o develoPPP programu, odnosno šta GIZ nudi privatnim firmama putem/u okviru ovog programa, koji su kriteriji za učešće, kako se prijaviti i drugo.
Uzimajući sve prethodno rečeno u obzir, pozivamo Vas na webinar, na kojem bismo željeli predstaviti mogućnosti razvojne saradnje s privatnim sektorom kroz develoPPP program.

Webinar će se održati u četvrtak, 14. oktobra 2021. godine, od 11:00 do 12:30 sati, putem Micorsoft Teams aplikacije/platforme, a učešće na istom je besplatno.

Više informacija možete dobiti upitom na e-mail adresu edukacija@komorabih.ba ili pozivom na brojeve telefona 033/566-204 i 033/566-200.

PRILOG:
Pozivno pismo
Program

Share This