Poziv na seminar “Promocija lanca vrijednosti proizvodnje krompira u hercegovačkim predjelima u BiH”

 

 

Ovim putem obavještavamo privrednike da će u četvrtak, 24. marta 2022.godine, biti održan seminar pod nazivom “Promocija lanca vrijednosti proizvodnje krompira hercegovačkim predjelima u BiH”.

Seminar će biti održan u Trebinju, SL Industry Hotel (Nikšićki put bb), sa početkom u 10:30 sati.

Sličan interaktivni seminar je bio održan prošle godine, 27. jula u Rogatici gdje je isti primarno bio namijenjen uzgajivačima krompira kako u brdsko planinskim krajevima, tako i u drugim područjima gdje je ova kultura dominantna.
I ovog puta u Trebinju, očekuju se teoretičari i praktičari u ovoj oblasti koji će govoriti o promociji lanca vrijednosti proizvodnje krompira u hercegovačkim predjelima BiH, polazeći od akademske zajednice, predstavnika relevantnih državnih institucija, te međunarodne donatorske zajednice.

Ovaj jedinstven događaj u okviru projekta EU4Business okupit će sve one koji su u BiH, ali i u regiji prepoznali važnost primjene savremenih tehnologija i uvođenje dobrih praksi u poljoprivrednoj proizvodnji.

Predavači na seminaru su prof.dr. Živko Bugarčić i prof.dr. Zoran Broćić.

Svi zainteresovani mogu prijaviti svoje učešće do srijede, 23. marta, do 17:00 sati, putem e-mail adrese vesna.latic@undp.org, ili putem telefona 062/551 113.

EU4Business je projekat Evropske unije kojim se nastoji ojačati kapacitet ekonomskog rasta i zapošljavanja u Bosni i Hercegovini unaprjeđenjem konkurentnosti i inovativnosti u odabranim sektorima. EU4Business je projekat vrijedan 16.1 miliona eura, od čega 15 miliona eura finansira Evropska unija, a 1.1 milion eura Savezna Republika Njemačka. Projekat zajednički provode Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ), Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) i Međunarodna organizacija rada (ILO).

Za više informacija, molimo kontaktirajte:
Vesna Latić, saradnik za komunikacije, vesna.latic@undp.org.
Odjel za informisanje, Razvojni program Ujedinjenih Nacija u BiH (UNDP)

 

Share This