Poziv na radni sastanak i prezentaciju novog sustava kontrole uvoza druge generacije (ICS2)

Komorski investicijski forum Zapadnog Balkana u suradnji s CEFTA Tajništvom i Općom upravom za poreze i carinsku uniju (DG TAXUD) 25. travnja 2023. godine u 10:00h putem Webex online platforme organizira radionicu na kojoj će se govoriti o ICS2 sustavu i obvezama gospodarskih subjekata iz regije Zapadni Balkan.

ICS2, novi sustav kontrole uvoza druge generacije, je jedan od glavnih doprinosa uspostavljanja integriranog pristupa EU za ojačanje upravljanja carinskim rizikom u sklopu zajedničkog okvira za upravljanje rizicima u carinskim pitanjima (CRMF).

Događaj je namijenjen svim tipovima prijevoznika i operaterima koji su zainteresirani za uvođenje ICS2 sustava u EU.

Tijekom radionice predstavnici DG TAXUD govorit će općenito o ICS2 sustavu i njegovoj svrsi, roku implementacije, zahtjevima za podnošenje, vezi između NCTS i drugih IT sistema te pravnom okviru.

Radni jezik događaja je engleski, a pristupni link je https://ecconf.webex.com/ecconf/j.php?MTID=mbec71da357b97ea8e6a0206899797a7a

Svi sudionici koji žele aktivno sudjelovati i postaviti pitanje za vrijeme sesije molimo da ista podijele prije sastanka na e-mail office@wb6cif.eu

Više informacija o događaju i programu možete pronaći u pozivnom pismu organizatora.