Vanjskotrgovinska/Spoljnotrgovinska komora Bosne i Hercegovine je od Ministarstva vanjskih poslova BiH dobila obavijest da će se u periodu od 19.-21.09.2019. godine u Amanu, Hašemitskoj Kraljevini Jordan realizirati radionica/workshop za turističke operatere i agencije iz Bosne i Hercegovine.

Na put bi se krenulo 18.09.2019.godine, dok je povratak planiran 22.09.2019.godine. Tokom posjete predviđeno je da se tokom prva dva dana realizira obilazak turističkih znamenitosti Jordana, dok bi treći dan bio predviđen za zvanični dio radionice/workshopa i poslovne susrete. Cilj posjete je unapređenje ekonomskih odnosa između dvije zemlje. Tokom posjete predviđeni su sastanci s najvišim zvaničnicima.
Radionica se organizira radi intenziviranja poslovne suradnje u području turizma te realizacije novih poslova. Imajući u vidu položaj i značaj jordanskog tržišta, vjerujemo da bi ova posjeta doprinijela uspostavljanju novih kontakata i unapređenju poslovne saradnje s jordanskim partnerima.

Preliminarnim programom je predviđen sljedeći sadržaj:

  • 18. septembar 2019. – odlazak iz Sarajeva za Aman;
  • 19. i 20. septembar 2019. – obilazak turističkih znamenitosti Jordan (dostaviti po primitku iz Jordana)
  • 21. septembar 2019. – radionica/workshop i b2b sastanci predstavnika turističkih agencija i operatera BiH-Jordana;
  • 22. septembar 2019. – povratak;

Napomena:

  • Privredna komora Aman je organizator turističke radionice.
  • Kotizacija za učešće na ovom događaju se ne naplaćuje.
  • Troškove smještaja i prevoza snose same kompanije (prema dostupnim informacijama prosječna cijena smještaja u hotelima iznosi 150 USD dnevno).

Ambasada Bosne i Hercegovine predlaže hotel Landemark (https://www.landmarkamman.com/). Dana 21.09.2019.godine će biti obezbjeđen prevoz svih učesnika od hotela do Privredne komore Aman i nazad, kao i ručak, osvježenje i snack.
Za članove poslovne delegacije Bosne i Hercegovine procedura izdavanja viza vršit će se na aerodromu prilikom pasoške kontrole (taksa za izdavanje vize je 55,00 USD). Konačnu potvrdu vezano za snošenje troškova turističkog obilaska Jordana i troškove hrane za prva dva dana tokom obilaska Jordana dobit ćemo od Privredne komore Jordana do kraja sedmice.

Detaljan preliminarni program možete pogledati u prilogu.

Radni jezik je engleski.

Tokom turističke radionice i B2B sastanaka, učesnici će imat će priliku da predstave turističke programe i usluge jordanskim kompanijama iz sektora turizma. Radionica je namijenjena prvenstveno hotelijerima i turističkim agencijama.

Pozivamo Vas, ukoliko imate interesa da uzmete učešća u ovoj delegaciji, da uz priloženu prijavu dostavite i kopiju pasoša najkasnije do 09.09.2019. godine na e-mail: [email protected] ili [email protected] ili na fax: 033 214 292.

Kontakt osobe u Vanjskotrgovinsko/Spoljnotrgovinskoj komori BiH su Mirko Bošković (tel: 033 566 186) i Mersiha Selmanović (tel: 033 566 242).

Poziv

Prijavni obrazac

Preliminarni program