Poziv na radionicu „Pravila o porijeklu robe“

 

 

Vanjskotrgovinska/Spoljnotrgovinska komora Bosne i Hercegovine i EU4TRADE projekat Vas pozivaju na radionicu „Pravila o porijeklu robe“, koja će biti održana 24.11.2021. godine, u prostorijama Hotela Mostar u Mostaru.

Radionica ima za cilj istaknuti važnost koncepta porijekla robe sa fokusom na Mediteransku konvenciju o porijeklu robe i posebnim osvrtom na sporazume koje je BiH potpisala sa EU, EFTA-om, CEFTA-om kao i drugim relevantnim stranama. Nova tranzicijska pravila o porijeklu robe kreiraju potencijal za povećanje ekonomske diverzifikacije na prostoru Zapadnog Balkana kao i postizanje konkurentne proizvodnje, te finansijske koristi od odgovarajućih carinskih ustupaka ponuđenih sporazumima o slobodnoj trgovini.

Ciljna grupa radionice su predstavnici privatnog sektora.

Učešće na radionici je besplatno.

Prijavu na radionicu možete izvršiti ispunjavanjem online prijavnog obrasca najkasnije do 22.11.2021. godine do 16:00 sati. Napominjemo da je broj učesnika ograničen na 25 u skladu sa trenutnim epidemiološkim mjerama, te se od učesnika očekuje da poštuju iste za vrijeme trajanja radionice.

Za sve dodatne informacije možete se obratiti na telefon: 033 566 201 i 036 333-651.

Share This