Poziv na informativno predavanje „Prednosti alternativnih načina rješavanja privrednih sporova“

Vanjskotrgovinska komora Bosne i Hercegovine i Visoko sudsko i tužilačko vijeće Bosne i Hercegovine Vas pozivaju na informativno predavanje „Prednosti alternativnih načina rješavanja privrednih sporova“ koje je planirano za 31. mart 2021. godine.
Informativno predavanje o prednostima alternativnih načina rješavanja sporova je događaj posvećen podizanju svijesti o prednostima arbitraže, medijacije i sudske nagodbe u odnosu na redovan sudski postupak i namijenjen je poslovnoj zajednici u BiH, prije svega menadžmentu i zaposlenim na pravnim poslovima u poslovnim subjektima.

Učesnici ovog informativnog predavanja će, kroz prikaz navedenih alternativnih načina rješavanja sporova, te instituta mirnog rješavanja spora sudskom nagodbom, dobiti sveobuhvatne informacije u pogledu prednosti u odnosu na dužinu i troškove postupka, te benefite koje rješavanje sporova ovim putem najčešće ima u smislu nastavljanja narušenih poslovnih odnosa.

S obzirom na trenutnu epidemiološku situaciju, biće omogućeno fizičko prisustvo ograničenog broja učesnika, ali i mogućnost prisustvovanja u online formatu za one koji izraze zainteresovanost za ovaj vid učešća.

Prijava učešća na predavanju:
• U prostorijama VTK BiH (prvih 15 prijavljenih polaznika):
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdgELR_L88RoPDll8jvtbASARUVYAKym4SCl5WKe7dIIonWEg/viewform?usp=sf_link
• U online/webinar formatu putem Zoom aplikacije/platforme (prvih 100 prijavljenih polaznika):
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSehhP9BT0ZkZ5k7knB2h9PLzJRRz0o5Geb2ibET7JLmCpDKyQ/viewform?usp=sf_link

Ukoliko se prijavljujete na predavanje, potrebno je voditi računa o svim propisanim preventivnim epidemiološkim mjerama poput nošenja zaštitnih maski, neophodne fizičke distance i sl.
Online prijavni obrazac je potrebno ispuniti najkasnije do 29.03.2021. godine do 16:00 sati. Neposredno prije početka edukacije učesnici, koji učestvuju na webinaru, će dobiti pristupni link.
Za sve dodatne informacije možete se obratiti na telefon: 033/566-204 i 033/566-200 ili na e-mail: edukacija@komorabih.ba.

Ova aktivnost se realizuje uz finansijsku podršku Evropske unije, kroz Projekat „Izgradnja efikasnog pravosuđa u službi građana – IPA 2017“.

Prilog:
Pozivno pismo & Program