Vanjskotrgovinska komora Bosne i Hercegovine u suradnji sa Institutom za certificiranje sistema u BiH organizira informativni webinar na temu „Self-Care during COVID-19 (smjernice i preporuke za certifikaciju)“ koji će se održati preko Zoom platforme/aplikacije u srijedu, 11.11.2020. godine, s početkom u 10:00 sati.

Riječ je o jednodnevnom online događaju, koji će pružiti osnovna znanja o najvažnijim elementima preventivnog ICS SARS CoV 19. sistema zaštite zdravlja i sigurnosti prema najboljim, epidemiološkim smjernicama. Cilj edukacije je okupiti stručnjake iz prakse i epidemiologe, kako bi prezentirali ulogu svojih institucija i aktivnosti koje su poduzeli u borbi protiv efekata koronavirusa (COVID-19), kao i na mjerama prevencije.

U okviru online događaja biće prezentirane sljedeće  teme: Pregled trenutnog stanja CoV 19, Svrha preventivnog sistema, Sadržaj ICS specifikacija i njihovo razumijevanje, Tumačenje principa primjene ICS smjernica, Uloge i odgovornosti u CoV-19, Dosadašnja iskustva, te modaliteti poboljšanja “praćenja kontakata COVID-19 pozitivnih osoba”, Razmjena iskustava. Program webinara dostavljamo u prilogu.

Edukacija je namijenjena predstavnicima bh. poslovne zajednice, državnim službenicima u BiH, članovima kriznih štabova, komorskog sistema, epidemioloških službi, DDD, kantonalnih ministarstava obrazovanja, inspektorima, itd.

Učešće na webinaru je besplatno za polaznike koji izvrše prijavu popunjavanjem online prijavnog obrasca .

Broj mjesta je ograničen na prvih 100 prijavljenih polaznika, zbog čega se preporučuje blagovremena prijava učešća.

Krajnji rok za dostavljanje prijava je utorak, 10.11.2020. godine do 12:00 sati. Svim prijavljenim polaznicima će na dan održavanja webinara biti dostavljen link za pristup.

Više informacija možete dobiti u Pozivnom pismu i Programu (prilog), upitom na e-mail adresu [email protected] ili pozivom na brojeve telefona 033/566-204 ili 033/566-200.

Pozivno pismo

Program