Poziv na edukaciju „Novi Zakon o stečaju u FBiH“

 

 

Vanjskotrgovinska/Spoljnotrgovinska komora Bosne i Hercegovine (VTK/STK BiH) organizira i ovim putem poziva sve zainteresirane predstavnike bh. poslovne zajednice na edukaciju na temu „Novi Zakon o stečaju u FBiH“, koja će se održati 22.12.2021. godine.

U prvoj polovini 2021. godine usvojen je novi Zakon o stečaju u Federaciji BiH i objavljen u “Službenim novinama“ FBiH br. 53/21. Uzimajući u obzir sve činjenice koje su ukazivale na određene nejasnoće i nepreciznosti u postojećim zakonskim odredbama, pristupilo se izradi novog Zakona o stečaju. „Stari“ Zakon o stečajnom postupku donesen je 2003. godine, uz dvije neznatne izmjene i dopune, i zadržao se sve do 2021. godine, mada su se ekonomske i socijalne prilike u Federaciji BiH značajno promijenile.

Više informacija o edukaciji, predavačima i programu sa satnicom, možete pronaći u Pozivnom pismu i Programu.

Edukacija će biti održana na dva načina, u isto vrijeme:
uživo, u prostorijama VTK BiH, ulica Branislava Đurđeva 10, Sarajevo (za ograničen broj polaznika od maksimalno 15). Za pohađanje edukacije uživo (VTK BiH, Sarajevo), prijavu možete izvršiti OVDJE.
online, u formi webinara, putem Zoom aplikacije/platforme (za ograničen broj polaznika od maksimalno 100). Za pohađanje edukacije online (Zoom), prijavu možete izvršiti OVDJE.

Krajnji rok za podnošenje online prijave je 17.12.2021. godine do 12:00 sati.

Za učešće na edukaciji je predviđena kotizacija u iznosu od 150,00 KM + PDV, a u cijenu je uključeno:
• prisustvo predavanju/nastavi (6 školskih sati),
• elektronske prezentacije predavača,
• kava, osvježenje i ručak (za polaznike koji pohađaju nastavu uživo),
• radni pribor,
• certifikat VTK BiH.

Za sve dodatne informacije u vezi sa ovom edukacijom stojimo Vam na raspolaganju putem e-mail adrese edukacija@komorabih.ba ili putem broja telefona 033/566-204.

Share This