Poziv firmama na pripremnu radionicu za ICT i MEM B2B događaj u Zurich-u

Vanjskotrgovinska/Spoljnotrgovinska komora Bosne i Hercegovine i Privredna komora Republike Srpske, a na inicijativu i u partnerstvu sa udruženjem i-dijaspora u okviru inicijative i-platform – Dijaspora za razvoj Bosne i Hercegovine iz Berna, organiziraju učešće  bh. firmama na B2B događajima koji će se održati u Zurich-u, Švicarskoj, u periodu od 10. do 12. mjeseca 2019. godine.

Cilj događaja je unapređenje ekonomske saradnje, promocije Bosne i Hercegovine te predstavljanja ICT i MEM (mašinska/elektro/metal) proizvoda i usluga firmi iz Bosne i Hercegovine na tržištu Švicarske.

B2B događaj će se definisati nakon završene pripremne radionice, a na osnovu kapaciteta i zainteresovanosti firmi iz Bosne i Hercegovine. Bosna i Hercegovina će kao gostujuća država na B2B događaju imati svoj štand, na kojem će predstavnici bh. firmi iz ICT i MEM sektora imati mogućnost predstaviti svoje usluge i proizvode i stupiti u kontakt sa potencijalnim švicarskim partnerima i glavnim akterima švicarske ICT i MEM branše. Događaj će biti medijski propraćen, između ostalog i kroz medijsku konferenciju na kojoj će potencijali Bosne i Hercegovine u ICT i MEM sektoru biti predstavljeni široj publici u Švicarskoj.

U srijedu, 04.09.2019. godine od (10:30 do 14:30 sati), za prijavljene firme biće upriličena radionica na kojoj će predstavnici tih kompanija dobiti smjernice kako se što bolje pripremiti za B2B događaj. ICT konzultant iz Švicarske, gospodin Georg Conrad zajedno sa MEM konzultantom iz Švicarske, gospodinom Christianom Bernetom, koji će voditi radionice, predstaviće takođe zahtjeve švicarskog tržišta i mogućnosti izlaska na švicarsko tržište za bh. ICT i MEM kompanije.

Radionice će se održati u prostorijama VTK/STK BiH u Sarajevu (Branislava Đurđeva br. 10).

Troškovi koje snose organizatori:
• Logistički troškovi učešća (štand, oprema i catering) na B2B događaju (i-platforma);
• Priprema firmi za tržište Švicarske i B2B – radionica (i-platforma, VTK/STK BiH, PKRS);
• PR i marketing aktivnosti u BiH i Švicarskoj (i-platforma, VTK/STK BiH, PKRS).

Troškovi koje snose bh. firme:
• Troškovi putovanja, putnog osiguranja i smještaja za svoje predstavnike.

Kriteriji za učešće bh. firmi:
• Firma nudi usluge/proizvode u ICT branši/MEM sektoru te posluje na bh. tržištu
• Firma ima iskustvo u saradnji sa firmama iz inostranstva
• Za učešće na B2B događaju u Švicarskoj, firma će osigurati prisustvo maksimalno dva predstavnika s pravom odlučivanja i znanjem engleskog i/ili njemačkog jezika;
• Firma je spremna na saradnju i razmjenu informacija sa organizatorima u pripremnom i periodu poslije događaja (prisustvo pripremnoj radionici; podaci o ostvarenim kontaktima i rezultatima istih,..);
• Firma je spremna participirati u troškovima vlastitog učešća (avio-karte; hotelski smještaj; putno osiguranje) i dostaviti dokaz o putnim troškovima (boarding passes, kopije faktura);
• Firma će pripremiti vlastite promotivne materijale potrebne za ICT/MEM B2B događaj.

Pozivamo Vas da izrazite svoj interes za učešće na ICT/MEM B2B događaju putem e-maila na adela.terek@komorabih.ba ili vanja.draca_stojnic@idijaspora.ch.

Kontakt osobe: gđa Adela Vukotić-Terek, VTK/STK BiH (033/566-182) i gđa Vanja Drača Stojnić (0041 79 559 27 20).

Rok za prijavu je ponedeljak, 02.09.2019.