U cilju unapređenja ekonomske saradnje, promocije Bosne i Hercegovine kao turističke destinacije i usluga turističkog sektora iz BiH, Spoljnotrgovinska komora Bosne i Hercegovine u saradnji s Ambasadom NR Kine, organizuje događaj turističke branše pod imenom „Mogućnosti unapređenja saradnje u turizmu”, koji će se održati u četvrtak, 24.10.2019. sa početkom u 14:00 h, u prostorijama Komore, Branislava Đurđeva br. 10, Sarajevo.

Na ovom skupu se očekuje prisustvo glavnih kineskih aktera iz oblasti turizma iz grada Nanjing, bivšeg glavnog grada Kine (provincije Jiangsu).
Cilj događaja je prezentacija bosanskohercegovačkih turističkih potencijala i cjelokupnog sektora, te umrežavanja samih privrednih subjekata kroz B2B susrete, a sve sa ciljem otvaranja novih poslovnih prilika u oblasti turizma.

Pozivamo zainteresovane da svoje prisustvo potvrde najkasnije do srijede 23.10.2019. god. i to elektronski na e-mail [email protected] ili putem telefona 033 566 184.
Za sam plenarni dio događanja, biće obezbjeđen konsekutivni prevod, BHS-kineski jezik, ali će tokom B2B događaja radni jezik biti engleski.

Lista učesnika kineske delegacije
Agenda