Poziv bh. privrednicima za učešće na poslovnim susretima s turskim privrednicima

 

 

Vanjskotrgovinska/Spoljnotrgovinska komora BiH obavještava bh. privrednike da će u Bosni i Hercegovini 13. i 14.marta 2023. godine boraviti delegacija turskih kompanija predvođena Privrednom komorom Zile. Poslovni susreti bh. i turskih privrednika biće održani 14.3.2023. godine u Hotelu Hills u Sarajevu, s početkom u 10 časova.

Cilj posjete i poslovnih susreta je unapređenje ekonomske saradnje Bosne i Hercegovine i Republike Turske, kao i povećanje postojećeg obima spoljnotrgovinske razmjene između dvije zemlje. Predstavnici turskih kompanija koji će boraviti u BiH posluju u oblasti poljoprivrede, proizvodnje stočne hrane, poljoprivredne mehanizacije, opreme za stočne farme, tekstilne industrije, građevinske industrije (obrada kamena), prerade voća i povrća, proizvodnje montažnih zgrada i sl.

Lista turskih kompanija je na linku. Predstavnici bh. kompanija koji su zainteresovani za učešće na poslovnim susretima, mogu se prijaviti putem linka.

Rok za prijavu je 5. februar 2023. godine do 12 časova. Dodatne informacije na e –mail stanislava.perisic@komorabih.ba ili 033 566 242.

Share This