Poziv bh. kompanijama za učešće na 25. Euroazijskom ekonomskom samitu u organizaciji Marmara Fondacije, Istanbul – Republika Turska

Vanjskotrgovinska/Spoljnotrgovinska komora Bosne i Hercegovine organizira učešće privredne delegacije Bosne i Hercegovine na 25. Euroazijskom ekonomskom samitu koji će se održati u Istanbulu, od 07-09. juna/lipnja 2022. godine. Samit organizira Marmara Fondacija, sa kojom VTK/STK BiH ima potpisan sporazum o suradnji i u skladu sa istim zajednički radi na promicanju ekonomske suradnje kompanija iz Bosne i Hercegovine i Republike Turske.

Samit će okupiti političke lidere, predstavnike lokalnih zajednica, poslovne ljude i akademsku zajednicu iz zemalja euroazijskog područja, a fokusirat će se na pitanja obnove ekonomije i demokratije nakon kriza izazvanih pandemijom Covid-19 i ratom u Ukrajini, kao i na druga aktuelna globalna kretanja uključujući okoliš, klimatske promjene, te jednakost spolova. Više informacija o samitu nalazi se na https://www.marmaragrubu.org/the-25th-eurasian-economic-summit.

Prvog dana samita, tj. 07.06.2022. godine, održat će se posebna sesija posvećena predstavljanju ekonomskih potencijala Bosne i Hercegovine, nakon koje će uslijediti B2B sastanci prisutnih bosanskohercegovačkih kompanija sa odgovarajućim turskim partnerima. Pomenuti sastanci bit će organizirani na bazi unaprijed iskazanog interesa bh. firmi za određenim tipom poslovnih partnera.
Također, tokom održavanja samita, bit će upriličena i degustacija bosanskohercegovačkih vina.

Ovim putem Vas pozivamo da uzmete učešće u privrednoj delegaciji Bosne i Hercegovine koja će sudjelovati na pomenutom događaju, te da o predmetnom pozivu obavijestite kompanije – Vaše članove.
Zainteresirane kompanije za učešće na 25. Euroazijskom ekonomskom samitu, tj. prezentaciji potencijala Bosne i Hercegovine i B2B sastancima, treba da pošalju popunjenu i skeniranu Prijavu učešća (u prilogu) putem e-maila na: nejira.mocevic@komorabih.ba, najkasnije do 12.05.2022. godine.

Kontakt osoba za Vaša pitanja: Nejira Močević, tel: 033 566 185.

Marmara summit_Prijava učešća