Poziv bh. firmama na Kobot trening

Vanjskotrgovinska komora Bosne i Hercegovine obavještava zainteresirane kompanije da se prijave na prvi Kobot trening u BiH u organizaciji FabLab (Organizacija za istraživanje i tehnologiju), a koji će se implementirati u Sarajevu zajedno sa stručnjacima iz TU Wien uz podršku EIT Manufacturing-a od 22. Septembra do 08. oktobra 2022 godine.

Kobot (skr. od kolaborativni robot) predstavlja najnoviju tehnologiju u robotici i značajno je promijenio svijet automatizacije omogućivši rad robota u fizičkoj interakciji sa ljudima u zajedničkom radnom prostoru.

FabLab će učesnicima treninga predstaviti najnoviju generaciju kobota i ponuditi najsavremeniju proizvodnu edukaciju i obuku za stručnjake, studente, tražitelje posla i profesionalce, akademsku zajednicu, mala i srednja preduzeća i korporacije. Kobot trening sastoji se od online webinara, online treninga i praktičnog treninga sa kobotom. Cilj treninga je pružanje podrške modernizaciji proizvodne industrije, unaprijeđenju standarda poslovanja i povećanju konkurentnosti bh. proizvođača.

Prijava i ostale informacije o ovom treningu se mogu naći putem linka https://eitmanufacturing-east.eu/product/manufacturing-cobot-technology-training-sarajevo/