Pouzdanost 2023/24: Dodijeljena priznanja najboljim kompanijama

 

 

Potpredsjednik Vanjskotrgovinske/Spoljnotrgovinske komore Bosne i Hercegovine Ahmet Egrlić učestvovao je na Konferenciji „Pouzdanost 2023/24“ pod imenom „Uzdaj se u pouzdanost“, koju je organizirala bonitetna kuće LRC BIS.

Projekt Pouzdanost je podržala, kao i prethodnih godina, VTK/STK BiH koja je prepoznala važnost i potencijal promoviranja i validacije uspješnog dijela bh. privrede. Tokom obraćanja prisutnima, potpredsjednik Egrlić je istakao da je rast broja pouzdanih kompanija odličan pokazatelj za bh. privredu.

„Ove godine imamo više od 9 000 kompanija koje su ostvarile promet od oko 44 milijarde KM, te su zabilježile 4,8 milijardi KM dobiti,“ kazao je Egrlić.

Nakon obraćanja, potpredsjednik Egrlić je dodijelio priznanje „Zvijezda bonitetne pouzdanosti“ kompanijama: CARGO-partner, Marketing agenciji REPUBLIC d.o.o. , NPL-PROJECT d.o.o. , AMKO KOMERC do.o. , E&M-BHPAL d.o.o. , Energo Solar d.o.o. , INOMA d.o.o. i Zux-4 d.o.o. .

U obraćanju prisutnim organizatori su čestitali dobitnicima i istaknuli da su pouzdane kompanije temelj uspjeha i stabilnosti bh. privrede.

„Na osnovu naših analiza bonitetno pouzdanih kompanija koje su fokus samog projekta Pouzdanost, imamo zadovoljavajući porast od 2 % bonitetno pouzdanih kompanija kao i porast prihoda od 19 % u odnosu na 2022. godinu na nivou cijele BiH. Naš zadatak je da izdvojimo kompanije koje su pokazale svoju sposobnost da se pouzdano nose s izazovima tržišta, ispunjavajući visoke standarde kvaliteta i dosljednosti u poslovanju,“ navela je u svom govoru direktorica LRC bonitetne agencije i članica Uprave LRC Grupacije Jadranka Kuljanin.

LRC BIS kao organizator Konferencije uručio je priznanja za uspješne kompanije koje su pokazale odlične rezultate u solventnosti, likvidnosti i bonitetnoj pouzdanosti.

Priznanje „Kruna razvoja privrede“ su dobili Opština Trebinje, Grad Istočno Sarajevo i Grad Srebrenik. Priznanje za svoj kids loyalty program „Zvjerići“ dobili su Konzum i Mercator, dok su priznanja za svoj rad dobili Atlantic Grand d.o.o, Lactalis BH d.o.o, Inmer d.o.o. Gradačac, Otoka-Bambus i PEPI-KARTTIS d.o.o.

Za bonitetnu pouzdanost nagrade su dobili: Lutrija Bosne i Hercegovine, Planitinum d.o.o, GOLDTIME d.o.o, AC Quattro-u d.o.o, Makbel-trade d.o.o, KEMEKO-BH d.o.o, HALCOM d.o.o. i KOSMOPOLIT Travel Agency. Nagrade su dodijeljene i kompanijama: Baummit d.o.o, CadCam solutions, ViaMetal Commerce, Igman d.d. Konjic, Printex d.o.o, Mikroelektronika A.D, VODOSKOK d.o.o, Auto Simanić, Soz-Unitas, Alibeg d.o.o, Nird d.o.o, BauCommerce d.o.o, Telix klima centar Tuzla i Herceg d.o.o.

Priznanje i Zvijezde pouzdanosti dobile su kompanije: Silvermoon-a d.o.o, Ovnak d.o.o. Vitez, Pharma Maac, Best Solution, EuroDam-Jas d.o.o, Vinarija Podrumi Andrija i Hifa-Oil d.o.o. Tešanj.
Priznanja su dodijeljena i Tomislavu Cvitanušiću, koji je ove godine osvojio Mount Everest, glumcu Enisu Bešlagiću, sportistkinji Lani Pudar, predsjedniku Udruženja oboljelih od raka prostate Seadu Sefiću, filantropkinji Đemili Talić Gabriel, dok je Amra Džeko nagrađena specijalnim Priznanjem i Zvijezdom pouzdanosti.

Više o Konferenciji i ostalim dobitnicima priznanja dostupno je ovdje.

 

Share This