Potpredsjednik Egrlić na sastanku s novoimenovanim predsjednikom Kuvajtskog poslovnog vijeća u BiH

Potpredsjednik Vanjskotrgovinske/Spoljnotrgovinske komore BiH Ahmet Egrlić primio je u posjetu novoimenovanog predsjednika Kuvajtskog poslovnog vijeća u BiH Jassema Al-Kanderija, koji je najveći kuvajtski investitor u Bosni Hercegovini, sa investiranih više od 50 miliona KM. Osim toga što je značajan investitor, Kanderi je i veliki promoter prirodnih potencijala Bosne i Hercegovine i značajno doprinosi privlačenju velikog broja turista iz zemalja Golfskog zaljeva.

Predsjednik Egrlić je izrazio veliku zahvalnost gospodinu Kanderiju koji je za svoj prvi sastanak na funkciji predsjednika Vijeća izabrao Vanjskotrgovinsku komoru Bosne i Hercegovine. Pored potencijala za investiranje u oblasti turizma, predsjednik Egrlić je ukazao i na druge sektore u kojima su moguće investicije. Tokom sastanka razgovarano je i o aktuelnim problemima sa kojima se kuvajtski investitori suočavaju i koji ujedno u velikoj mjeri ograničavaju veći priliv investicija iz ove zemlje u BiH. Kako je istaknuto, veliki broj privrednika iz Kuvajta, ali i drugih zemalja Golfskog zaljeva izražava sve veću zainteresiranost za Bosnu i Hercegovinu ali se zbog aktuelne političke situacije i komplikovanih zakonskih rješenja još uvijek ne usuđuju ulagati u BiH.

Na kraju sastanka dogovoreno je jačanje međusobne saradnje Vanjskotrgovinske komore i Kuvajtskog poslovnog vijeća, te je kao prvi korak predlloženo potpisivanje sporazuma o saradnji.