Potpredsjednik Egrlić na otvaranju sajma ECOBIS 2022

Potpredsjednik Vanjskotrgovinske/Spoljnotrgovinske komore Bosne i Hercegovine Ahmet Egrlić i generalni sekretar Nihad Bajramović prisustvovali su otvaranju  19. međunarodnog sajma ekologije “EKOBIS 2022” koji će trajati do 11. septembra na Gradskoj otoci. Organizator sajma je Privredna komora Unsko-sanskog kantona, generalni pokrovitelji Vlada USK i Ministarstvo privrede USK. Sajam je kao i svake godine podržala i Vanjskotrgovinska komora Bosne i Hercegovine.

Ove godine sajam je okupio preko 200 izlagača iz cijele Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije, Slovenije, Slovačke, Bugarske i još nekoliko evropskih zemalja. O tome koliki je značaj održavanja EKOBIS-a za USK koji je postao regionalni brend, govori brojka da se tokom 19 godina njegovog održavanja na sajmu pojavilo 3820 izlagača iz 18 zemalja svijeta, a sajam je posjetilo oko 270.000 posjetitelja.

Bihać je grad turizma i uz dalji razvoj Nacionalnog parka, turističke infrastrukture i aerodroma postaće značajna svjetska destinacija na turističkoj mapi.

Kako je istaknuto Krajina posjeduje bogate potencijale i ljude koji su odlučni da zajedno rade na realizaciji svakog projekta od značaja za razvoj Kantona.

U okviru ovogodšnjeg EKOBIS-a održaće se i 2. međunarodni sajam turizma – EKOTOUR i 2.međunarodni sajam obrta.