Potpisan sporazum sa BIT Alijansom

 

 

Danas je u prostorijama Vanjskotrgovinske/Spoljnotrgovinske komore Bosne i Hercegovine održan sastanak predstavnika IKT Asocijacije i BIT Alijanse u okviru kog je potpisan i Memorandum o međusobnoj saradnji. Potpisnici Memoranduma su predsjednik Komore dr.sc. Vjekoslav Vuković i izvršni direktor BIT Alijanse Tatjana Vučić.

Cilj potpisivanja Memoranduma  je unapređenje saradnje u oblastima djelatnosti koje su u obostranom interesu i u interesu jačanja i razvoja IKT Sektora u Bosni i Hercegovini a koje podrazumjevaju realizaciju zajedničkih projekata, pokretanje inicijativa s ciljem lobiranja za unapređenje poslovnog okruženja informaciono komunikacione industrije, poticanje i koordinacija istraživanja i razvoj tehničko-tehnoloških dostignuća, kao i organizacija različitih događaja s ciljem unapređenja rada potpisnica.

Bit Alijansa okuplja 55 najvećih softverskih kompanija sa više od 2200 uposlenih, čiji je cilj da razviju pozitivno poslovno okruženje za daljji rast bh softverske industrije, Kontinuirano radi na rješavanju dva najveća problema s kojim se softverska industrija svakodnevno susreće – nedostatak kvalifikovanog kadra i slabo razvijene infrastrukture u softverskoj industriji praćene nedostatkom razvojnog podsticaja.

Share This