Potpisan Sporazum o saradnji između VTK/STK BiH i Unioncamere

Danas je putem zoom platforme upriličeno svečano potpisivanje Sporazuma o saradnji između Vanjskotrgovinske/Spoljnotrgovinske komore Bosne  i Hercegovine i Unioncamere, Italija.

Potpisivanje sporazuma rezultat je nedavno realizovane posjete dr.sc. Vjekoslava Vukovića, dopredsjednika VTK/STK BiH Uniji privrednih komora Italije tokom koje su, pored potpisivanja sporazuma, dogovorene i dalje aktivnosti usmjereni ka jačanju međusobnih odnosa i partnerskih ali i prijateljskih veza dvije zemlje.

Uzimajući u obzir podatke vanjskotrgovinske razmjene Bosne i Hercegovine i Italije koja je među vodećim trgovinskim partnerima, ali i investitorima, danas je tokom sastanka dogovorena i posjeta delegacije italijankih privrednika, te održavanje poslovnih susreta ali i obilaska bosanskohercegovačkih kompanija. Komora je u prethodnom periodu istražila interes bosanskohercegovačkih kompanija zainteresovanih za saradnju sa Italijanskim partnerima o čemu je dopredsjednik Vuković danas i upoznao predsjednika Unioncamere Andreu Prete.