Poslovna delegacija Jordana u posjeti Komori

 

 

Dopredsjednik Vanjskotrgovinke/Spoljnotrgovinske komore Bosne i Hercegovine dr sc. Vjekoslav Vuković održao je sastanak s veleposlanikom BiH u Jordanu g. Matom Zekom i delegacijom Jordana, potencijalnim investitorima i financijerima, koje je predvodio g. Nayel Hashem Al Majali zajedno s g. Yazeed Hani Al Majali.

Predsjednik je prisutne najprije upoznao s aktivnostima i djelokrugom rada Komore, čija je misija unapređenje poslovanja u zemlji i promoviranje bh. tvrtki u inozemstvu, ističući kako je EU naš glavni trgovinski partner, od čega više od 70% ukupnog izvoza iz BiH odlazi na zemlje EU, dok su drugi najznačajniji partner zemlje CEFTA regiona, na čije tržište se izvozi 17% ukupnog bh izvoza.

Ukazao je i na velike potencijale i prirodna bogatstva kojima Bosna i Hercegovina raspolaže, turističke potencijale, cestovnu povezanost i infrastrukturne potencijale, navodeći Luku Ploče i četiri međunarodna aerodrome u BiH, te istakao kako zaista postoje velike mogućnosti za investiranje, a Komora stoji na raspolaganju za svaki vid pomoći i suradnje. Također je predložio i organiziranje poslovnog foruma na kojem bi se razmijenile informacije i ostvarili kontakti.

G. Nayel Hashem Al Majali se zahvalio na prijemu i pruženim informacijama. Kako je naglasio, oni su investicijska konzultantska kuća, zainteresirana za ulaganje u niz projekata u BiH u oblasti industrije, poljoprivrede, infrastrukture i obnovljivih izvora energije, te se nadaju uspješnoj budućoj suradnji na obostrano zadovoljstvo.

Kompanija je također zainteresirana i za povoljno financiranje, tj. kreditiranje različitih projekta, kako u javnom tako i u privatnom sektoru.

Share This