U posjeti kompanijama Feal i Interkomerc

 

 

Boraveći u Širokom Brijegu i Mostaru, predsjednik Vanjskotrgovinske/Spoljnotrgovinske komore Bosne i Hercegovine dr.sc. Vjekoslav Vuković i zamjenik generalnog sekretara Ivan Mandić posjetili su kompanije Feal i Interkomerc, te su tom prilikom razgovarali sa gospođom Ružom Sopta iz kompanije Feal, kao i vlasnikom kompanije Interkomerc g. Ivanom Vukoja i direktoricom izvoza gđom. Vedranom Hamzić.

Kompanija FEAL d.o.o. iz Širokog Brijega prisutna je na tržištu više od 35 godina i ima dugu tradiciju u preradi aluminija. Osnovana je 1976. godine, a od 2000. godine je u potpunosti u privatnom vlasništvu. Vizija kompanije je  zadržati vodeću poziciju u široj regiji u proizvodnji građevinskih sistema, širiti se na EU tržište u segmentu industrijskih profila te povećati obim proizvodnje. Kompanija nastoji konstantno pratiti svjetske trendove u preradi aluminija, te neprekidno ulagati u moderne tehnologije. Kontinuirano se obučavaju stručni kadrovi i usvajaju Evropski standardi proizvodnje i poslovanja.

Interkomerc doo Mostar je osnovan 1985. Primarni cilj osnivanja bio je otkup i prerada sekundarnih sirovina. U namjeri da odgovori na ove zahtjeve, Interkomerc d.o.o. je dizajnirao i pokrenuo proizvodnju aluminijskih rasvjetnih stubova. Stubovi se izrađuju od ekstrudiranih aluminijskih profila, različitih visina i promjera, zavisno od namjene i mjesta postavljanja.Koristeći najnovije svjetske tehnologije, kompanija osigurava visok kvalitet proizvoda.

 

 

Share This