Otvoren Ured Privredne komore Države Izrael u Mostaru

 

 

Dopredsjednik Vanjskotrgovinske/Spoljnotrgovinske komore Bosne i Hercegovine dr.sc. Vjekoslav Vuković prisustvovao je svečanosti povodom otvaranja prvog i Glavnog ureda Privredne komore Izraela u Bosni i Hercegovini koja je održana sinoć u Mostaru. Prostorije izraelske komore otvorili su predsjednik Hrvatskog narodnog sabora BiH Dragan Čović i ambasador države Izrael u BiH Noah Gal Gendler.

Kako je istakao g-din. Amir Gross Kabiri, koji će i voditi Ured komore, njen zadatak je biti most između ekonomija dva naroda.

Dopredsjednik Vuković je ovom prilikom posebno naglastio da Vanjskotrgovinska komora podržava svaki vid saradnje sa stranim investitorima koji mogu BiH otvoriti dodatno vrata, a među tim zemljama je i Izrael.

Privredna komora Države Izrael u Bosni i Hercegovini je nezavisna neprofitna organizacija čiji je glavni cilj pružanje podrške kompanijama u BiH i Izraelu, unapređenje privredne saradnje i olakšavanje bilateralnih ulaganja između zemalja. Kako je istaknuto, zadati ciljevi biće ostvareni zahvaljujući zajedničkim naporima stručnog menadžmenta koje ima bogato iskustvo kada je u pitanju umrežavanje dva tržišta. U planu je i otvaranje produžnica u Sarajevu Banja Luci.

Svečanosti u Mostaru je okupila brojne privrednike iz BiH i regije kao i predstavnike svih nivoa vlasti, a prisutni su ocijenili kako je ovo veoma značajan korak na putu privrednog razvoja naše zemlje.

 

Share This