On line sastanak: Usavršavanje poljoprivredno-prehrambenog sektora Zapadnog Balkana: digitalizacija, ozelenjavanje, 29. juni 2022. godine

Evropska fondacija za obuku (European Training Foundation ETF) organizuje on line sastanak: Skills for Enterprise Development (S4E)- Skilling up the Western Balkans agri-food sector: digitalising, greening, 29. juna 2022. godine u periodu 9:00-13:00 sati po centralnoevropskom vremenu.

Sastanak će okupiti mala i srednja preduzeća, poslovna udruženja, industrijske klastere i različite nacionalne sudionike u oblasti poljoprivrede i prehrane, kao i relevantne institucije EU, koji će razgovarati o mogućnostima i izazovima u digitalizaciji i ozelenjavanju poljoprivredno-prehrambenog sektora. Radni jezik događaja je engleski.

Sastanak će biti organizovan online u dva međusobno povezana dijela. Prvi dan, 29. juna, biće posvećen diskusiji o tome kako digitalizacija i nove tehnologije oblikuju budućnost poljoprivredno-prehrambenih proizvoda na Zapadnom Balkanu.

Drugi dan će biti radni sastanak otvoren samo za mala i srednja preduzeća u poljoprivredno-prehrambenom sektoru, odabrana putem Poziva za učešće, poslovna udruženja, industrijske klastere i srodne organizacije čiji je cilj da podrže mala i srednja preduzeća u poljoprivredi.

Link za registraciju, te više informacija o ovom događaju možete pronaći na stranici:
https://www.etf.europa.eu/en/projects-campaigns/activities/skilling-western-balkans-agri-food-sector-greening-digitalising