Održani tradicionalni Susreti cestovnih prijevoznika u Bosni i Hercegovini

Tradicionalni Susreti cestovnih prijevoznika u Bosni i Hercegovini, koje su, uz prigodno obraćanje, otvorili g. Ahmet Egrlić, predsjednik Vanjskotrgovinske/Spoljnotrgovinske komore Bosne i Hercegovine i g. Radivoje Pajić, šef Kabineta ministra komunikacija i transporta Bosne i Hercegovine, obilježeni su, kao i uvijek, dobrim odzivom predstavnika prijevozničkih kompanija. Susreti se uspješno organiziraju od davne 2005.godine i prilika su za predstavljanje promjena u međunarodnoj i unutarnjoj transportnoj legislativi, tehnološkim unaprjeđenjima, proizvodima i uslugama, razmjenu korisnih informacija i međusobno upoznavanje.

Susreti prijevoznika, koje Vanjskotrgovinska/Spoljnotrgovinska komora BiH organizira u suradnji sa Ministarstvom komunikacija i transporta BiH, održani su u hotelu Hills na Ilidži, 27. i 28.05.2022.godine, uz primjetan interes i sponzora ovog događaja: Faymonville Distribution AG iz Luksemburga, Euro dam-jas d.o.o Lukavac, Goodyear do.o. iz Slovenije sa Unitrade d.o.o. Ljubuški, Kӧgel – BiH truck d.o.o. Sarajevo, SV Transportservice GmbH iz Austrije, Hifa-Oil d.o.o. Tešanj, Imo Junior d.o.o. Orašje, CVS mobile d.o.o. Kozarska Dubica, Sejari d.o.o. Sarajevo i Eurolimun d.o.o. Doboj.

Pored predstavnika Ministarstva komunikacija i transporta Bosne i Hercegovine, Granične policije Bosne i Hercegovine, Uprave za indirektno oporezivanje Bosne i Hercegovine, entitetskih privrednih komora, svojim prisustvom i znanjem doprinijeli su i predstavnici Ministarstva kapitalnih investicija Crne Gore, Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Republike Srbije, Privredne komore Crne Gore, Privredne komore Srbije, Gospodarske zbornice Slovenije, Hrvatske gospodarske komore, predstavnik Sekretarijata Transportne zajednice Jugoistočne Europe, kao i ugledni stručnjaci za određena pitanja iz oblasti međunarodnog transporta iz Bosne i Hercegovine i Slovenije.

Kratki video možete pogledati na sljedećem linku https://www.youtube.com/watch?v=qjs2RRhsa2w.