Održani online b2b sastanci kupaca iz Njemačke i dobavljača sa Zapadnog Balkana iz metalske i automobilske industrije

 

 

Održani online b2b sastanci kupaca iz Njemačke i dobavljača sa Zapadnog Balkana iz metalske i automobilske industrije. Komorski investicioni forum Zapadnog Balkana (KIF ZB6) i Udruženje njemačkih industrijskih i trgovinskih komora (DIHK), uz podršku Evropske preduzetničke mreže (EEN), a u suorganizaciji sa Vanjskotrgovinskom/Spoljnotrgovinskom komorom Bosne i Hercegovine, kao koordinatora EEN BITNET konzorcija iz Bosne i Hercegovine, su realizovali online b2b poslovne susrete pod nazivom: “Povezivanje za budućnost: Zapadni Balkan i Njemačka“.
Na platformi online događaja, kompanije su, kroz 153 unaprijed zakazanih b2b sastanaka, imale priliku da prošire svoju mrežu kontakata i uspostave saradnju sa njemačkim kupcima i dobavljačima iz sektora metalske i automobilske industrije.

Na online poslovnim susretima je sudjelovalo ukupno 58 učesnika, od kojih je 17 firmi bilo iz Bosne i Hercegovine. Pored kompanija iz Bosne i Hercegovine, tu su bile kompanije iz još 8 (osam) zemalja: Srbija, Albanija, Njemačka , Rumunija, Makedonija, SAD, Bugarska i Crna Gora.

Održano je ukupno 73 sastanka, od kojih su na 34 sastanka uzele učešće firme iz Bosne i Hercegovine (u prosjeku 2 sastanka po firmi).

Po završenom događaju, putem platforme su anketirani učesnici od strane glavnog organizatora i to po dva osnova:

* da ocijene kvalitet održanih sastanaka;
* da odgovore na pitanja o zadovoljstvu sveukupnim događajem.

Prema anketnim upitnicima, gotovo sve kompanije su ocijenile online poslovne susrete veoma uspješnim i izuzetno korisnim načinom za uspostavljanje poslovne saradnje.

Ono što je zaista prednost, a što su kompanije već primijetile, jeste dobro konceptualno osmišljena online platforma, koja omogućava poslovno povezivanje na jednostavan način, bez dodatnih troškova putovanja u ugodnosti svog ureda ili doma, uz odgovarajući „follow up“.

Share This