Održana V sjednica proširenog Odbora asocijacije drvne industrije i šumarstva VTK/STK BiH

U prostorijama Vanjskotrgovinske/Spoljnotrgovinske komore BiH održana je V sjednica proširenog Odbora Asocijacije drvne industrije i šumarstva BiH, na kojoj su, osim članova Odbora, prisustvovali i predstavnici Ministarstva ekonomskih odnosa i vanjske trgovine BiH, Privredne komore Republike Srpske i Privredne/Gospodarske komore Federacije BiH.
Na sjednici je razmatrano aktuelno stanje u oblasti drvne industrije i šumarstva BiH, spoljnotrgovinska razmjena drvne industrije za 2022. godini kao i Izvještaj o radu za prethodni period te prijedlog Plana rada za naredni period.

Prisutnima je predstavljena studija pod nazivom “Osnovna studija za analizu zahtjeva uključujući nivo politike, mezo i poslovanja” od strane predstavnika CENERa kao i kratka prezentacija projekta “EXPODIGIT” od strane predstavnika VTK/STK.

Odbor je analizirao i zaključke sa prethodnih sjednica koji su upućeni prema nadležnim institucijama, te je zaključeno da se pojedini zaključci ponovo upute nadležnim bh. institucijama.