Održana sjednica Odbora Udruženja prijevoznika putnika VTK/STK BiH

 

 

Zbog izuzetno teškog položaja bosanskohercegovačkih firmi koje se bave cestovnim prijevozom putnika, dana 18.6.2020.godine, održana je 30. sjednica Odbora Udruženja prijevoznika u međunarodnom i međeuntitetskom cestovnom prijevozu putnika Vanjskotrgovinske/Spoljnotrgovinske komore Bosne i Hercegovine.

Sjednici, održanoj u prostorijama VTK/STK BiH u Sarajevu, prisustvovao je g. Ahmet Egrlić, potpredsjednik Komore, te izrazio podršku u radu Odbora Udruženja i traženju modaliteta prevazilaženja teške situacije u kojoj se nalaze bosanskohercegovačke firme koje obavljaju cestovni prijevoz putnika a uzrokovane mjerama protiv širenja pandemije COVID – 19.

Na sjednici su razmatrani prijedlozi za poduzimanje mogućih mjera od strane svih nivoa odlučivanja u Bosni i Hercegovini s ciljem prevazilaženje teškog stanja bosanskohercegovačkih firmi pogođenih nametnutim mjerama protiv pandemije COVID-19, donesenim kako od nadležnih tijela u Bosni i Hercegovini tako i od nadležnih tijela u državama u ili kroz koje obavljaju cestovni prijevoz putnika.

Sjednici je također prisustvovao i predstavnik Ministarstva komunikacija i transporta Bosne i Hercegovine, te dao svoj puni doprinos u raspravi s ciljem sagledavanja trenutnog stanja cestovnog prijevoza putnika kao i predviđanja mogućeg budućeg razvoja situacije ovog vida transporta, na domaćem i međunarodnom nivou.

Po navedenim pitanjima, sjednica je rezultirala i zaključcima koji će biti upućeni u daljnju proceduru i dostavljeni nadležnim nivoima odlučivanja u Bosni i Hercegovini.

Share This