Održana radionica u okviru projekta “MOJ PROIZVOD”

U Mostaru je juče, u okviru projekta “MOJ PROIZVOD”, održana radionica tokom koje je razgovarano o pravima i obavezama poslodavaca u postupku inspekcijskog nadzora, rasterećenju privrednog sektora i poboljšanju poslovnog ambijenta, Incijativi 20+5+6 i digitalnoj transformaciji Bosne i Hercegovine. Događaj je održan u organizaciji Vanjskotrgovinske komore Bosne i Hercegovine u saradnji sa Dnevnom novinom “Dnevni list” i Udruženjem poslodavaca BiH.

Prisutnima se u ime Komore obratio generalni sekretar Nihad Bajramović koji je ovom prilikom istakao da Komora od 2015. godine podržava projekat „MOJ PROIZVOD“ čiji je cilj promocija  domaćih kompanija koje bilježe odlične rezultate, a čiji je kvalitet proizvoda i usluga prepoznat i priznat na svjetskom tržištu, te utiče i na stvaranje pozitivnog mišljenja domaće i svjetske javnosti o privredi naše zemlje.

Tokom radionice ukazano je na brojne inicijative i zahtjeve koje su poslodavci upućivali institucijama vlasti ističući neophodnost kreiranja povoljnijeg poslovnog ambijenta, a što nažalost još uvijek nije realizovano. Osvrćući se na pokrenut proces digitalizacije bosanskohercegovačkog drušrva koji je Komore pokrenula prošle godine, posebno je ukazano na činjenicu da proces digitalizacije ne podrazumjeva gubitak radnih mjesta već naprotiv, digitalizacija je tu kako bi pojednostavila i ubrzala proces rada, te samim tim omogućila i napredak.