Održana radionica “Digitalizacija nad poslovnim i proizvodnim procesima – softverska rješenja”

Na Fakultetu za tehničke studije Univerziteta u Travniku održana je radionica o temi “Digitalizacija nad poslovnim i proizvodnim procesima – softverska rješenja”.

Cilj radionice, koja je rezultat saradnje VTK/STK BiH – Asocijacije papirne i grafičke industrije i Fakulteta za tehničke studije Univerziteta u Travniku, je upoznavanje s poslovnim softverskim alatima za digitalizaciju poslovanja u grafičkim kompanijama u BiH kako bi se automatizovali, kontrolisali i unaprijedili gotovo svi procesi unutar kompanija.

Profesionalni ERP/CRP sistem za grafičku industriju predstavili su izlagači iz firme Toscana systems d.o.o.: Fadil Džinić, Spasenija Božanić i Josip Živković, koji su prezentovali kompletno prateće rješenje za print i reklamnu industriju, od kalkulacije proizvodne cijene, praćenja proizvodnje i rokova, do fakturisanja i završnih obračuna. Kompanija Grafiknet d.o.o. iz Zagreba predstavila je Multipress MIS/ERP. Izlagali su Matija Fočić, Dean Tolp i Antonio Zadro koji su predstavili softversko rješenje za automatizaciju, integraciju i digitalizaciju poslovanja u ofsetnim, digitalnim i ambalažnim štamparijama koje primjenjuje već 10 000 korisnika u 25 zemalja, a dostupno je na 11 jezika.

Predstavnik VTK/STK BiH – Odjela za EU i projekte Amir Hujić održao je prezentaciju o temi “Koliko su EU fondovi dostupni malim i srednjim preduzećima u Bosni i Hercegovini?“.

Radionica je prošla u odličnoj atmosferi i interaktivnoj diskusiji na opšte zadovoljstvo svih učesnika i sa željom da ovakvih događaja u budućnosti bude što više.