U prostorijama VTK/STK BiH održana pripremna radionica za kompanije iz MEM i ICT sektora za B2B sustete u Zurichu

U prostorijama Vanjskotrgovinske/Spoljnotrgovinske komore BiH održana je pripremna radionica za bosanskohercegovačke kompanije iz ICT i MEM sektora za B2B događaje u Zurichu, Švicarskoj. Cilj radionice bio je istražiti zainteresiranost BiH kompanija i njihov kapacitet te iste pripremiti za B2B događaje u Zurichu.

ICT konzultant iz Švicarske, gospodin Georg Conrad sa MEM konzultantom iz Švicarske, gospodinom Christianom Bernetom, su vodili radionice i predstavili zahtjeve švicarskog tržišta i mogućnosti izlaska bosanskohercegovačkih ICT i MEM kompanija na švicarsko tržište.

Učešće bh. firmama na B2B događajima koji će se održati u Zurich-u, Švicarskoj, u periodu od 10. do 12. mjeseca 2019. godine organiziraju Vanjskotrgovinska/Spoljnotrgovinska komora Bosne i Hercegovine i Privredna komora Republike Srpske, a na inicijativu i u partnerstvu sa udruženjem i-dijaspora u okviru inicijative i-platform – Dijaspora za razvoj Bosne i Hercegovine iz Berna.
Cilj događaja je unapređenje ekonomske suradnje, promocije Bosne i Hercegovine te predstavljanja (mašinska/elektro/metal) proizvoda i usluga kompanija iz Bosne i Hercegovine na tržištu Švicarske.