Održana online radionica „Regionalni challenge fond – radionica za privredne komore iz BiH“

Vanjskotrgovinska/Spoljnotrgovinska komora Bosne i Hercegovine u suradnji s Regionalnim challenge fondom (RCF) organizirala je dana 11.03.2022. godine besplatnu online radionicu za uposlenike privrednih komora s područja Bosne i Hercegovine na temu „Regionalni challenge fond – radionica za privredne komore iz BiH“.

Cilj online radionice bio je upoznavanje predstavnika komora sa uslovima konkursa i pravilima pripreme projekata RCF-a. Regionalni challenge fond (RCF) je finansijski mehanizam osmišljen da poboljša zapošljivost, naročito mladih.

Online radionicu je vodila gđa. Jelena Manić Radoičić, regionalna koordinatorica RCF-a zadužena za aktivnosti Fonda u Bosni i Hercegovini, a u okviru iste prezentirane su sljedeće teme: svrha Regionalnog challenge fonda, benefiti za kompanije; predstavljanje drugog poziva za dostavljanje Izjava o zainteresovanosti i ključnih uslova; apliciranje i pripremanje projekata za RCF.

Naime, nakon prvog poziva za dostavljanje prijedloga projekata objavljenog početkom 2021. godine, RCF je raspisao drugi poziv 7. marta 2022. godine, kroz koji će se podstaći prijavljivanje konzorcija sačinjenih od predstavnika obrazovnih institucija i partnerskih kompanija.

Ovaj projekat finansira Njemačko savezno ministarstvo za ekonomsku saradnju i razvoj (BMZ) preko Njemačke razvojne banke (KfW). Glavni partner u implementaciji projekta je Komorski investicioni forum Zapadnog Balkana 6. Članica KIF-a ispred Bosne i Hercegovine je VTK/STK BiH.

Više informacija možete pronaći ovdje.