Održana nastava u okviru „Škole vanjskotrgovinskog poslovanja“

Nakon uspješnog početka novog ciklusa „Škole vanjskotrgovinskog poslovanja“ u oktobru tekuće godine, Vanjskotrgovinska/Spoljnotrgovinska komora BiH organizirala je, 15. i 16. novembra 2021. godine, treći i četvrti, od ukupno 10 planiranih dana nastave u okviru ovog edukativnog projekta.

U okviru trećeg dana nastave, 15. novembra 2021. godine, polaznicima su se obratili prof.dr. Nenad Brkić sa temom „Profesionalna prodaja i prodajne vještine“ i prof.dr. Almir Peštek sa temom „E-marketing i marketing preko društvenih mreža“. U okviru prve teme, realiziran je i praktični dio kroz analizu i rad na dva konkretna slučaja iz prakse. Četvrtog dana škole, 16. novembra 2021. godine, predavanje je održao prof.dr. Emir Agić, na temu „Strateško i operativno marketing planiranje“. Ono što je obilježilo četvrti dan škole jeste visok nivo interakcije sa polaznicima, kroz pripremu timova za učešće u simulaciji izrade marketing plana.

Tekući ciklus „Škole vanjskotrgovinskog poslovanja“ je treći po redu ciklus ove škole, koji se organizira s ciljem unaprjeđenja i jačanja stručnih kompetencija uposlenika izvozno-orijentiranih bh. kompanija, te samim tim jačanja konkurentnosti bh. kompanija na inostranim tržištima.
Nastavu u okviru tekućeg ciklusa pohađa ukupno 11 polaznika ispred 8 bh. kompanija. Kompletan program škole možete pogledati ovdje.

Za sva pitanja u vezi sa „Školom vanjskotrgovinskog poslovanja“ možete se obratiti Institutu za edukaciju VTK BiH, upitom na e-mail adresu [email protected] ili pozivom na brojeve telefona 033/566-204 i 033/566-200. Kontakt osoba je gdin. Mirza Konjo, saradnik za edukaciju u Institutu za edukaciju VTK BiH i voditelj škole.

[wds id=”62″]