Održana Međunarodna konferencija policijskih sindikata regiona na temu Turistički potencijali Bosne i Hercegovine sa aspekta sigurnosti

U organizaciji Vanjskotrgovinske/Spoljnotrgovinske komore Bosne i Hercegovine i Sindikata Državne agencije za istrage i zaštitu u Neumu je održana Međunarodna konferencija policijskih sindikata na temu „Turistički potencijali Bosne i Hercegovine sa aspekta sigurnosti“, na kojoj su, pored članova Sindikata SIPA-e, učešće uzele delegacije Sindikata Granične policije BiH, Sindikata Direkcije za koordinaciju policijskih tijela, Sindikata policije Kantona Sarajevo, Unije samostalnih sindikata F BiH, te Sindikata policije Republike Hrvatske, Republike Srbije, Crne Gore i Sjeverne Makedonije. Konferenciji je ispred VTK/STK BiH sudjelovao zamjenik generalnog sekretara Nihad Bajramović.

Cilj konferencije je pored jačanja policijske saradnje, bio predstaviti turističku ponudu Neuma i neumskog zaleđa, te sigurno okruženje za sve turiste koji dolaze u Bosnu i Hercegovinu.

Pored toga u okviru konferencije održana je i prezentacija značaja digitalizacije za oblasti turizma i sigurnosti u okviru projekta “Digitalna transformacija Bosne i Hercegovine”.