Održana Konstituirajuća sjednica Skupštine Grupacije proizvođača bezalkoholnih pića i voda BiH

 

 

U srijedu, 27. juna 2018. godine, u prostorijama Vanjskotrgovinske komore Bosne i Hercegovine održana je Konstituirajuća sjednica Skupštine Grupacije proizvođača bezalkoholnih pića i voda BiH.
Sjednici su prisustvovale respektabilne kompanije sa teritorije cijele teritorije Bosne i Hercegovine čija je osnovna djelatnost proizvodnja bezalkoholnih pića i vode.

Obizirom da je ovogodišnja Skupština Grupacije Izborna, konstituisan je Odbor Grupacije koji će operativno djelovati naredne četiri godine. Odbor Grupacije u narednom periodu će sačinjavati sljedećih 7 kompanija: VITINKA AD, Kozluk, COCA COLA HB, Hadžići, SARAJEVSKI KISELJAK, Kiseljak VITAMINKA AD, Banja Luka, STANIĆ BEVERAGES DOO, Kreševo, BONY, Tuzla, BOSNAPLOD, Brčko.
Osim izbora članova Odbora Grupacije, usvojen je Izvještaj o radu Grupacije iz proteklog mandata, akti o radu Grupacije, te Smjernice rada Grupacije za narednu godinu.

Predstavljena je i analiza vanjskotrgovinska razmjene iz sektora proizvodnje bezalkoholnih pića i voda za period 2015-2017. godine.
Analizu možete pronaći na linku

Gosti Skupštine, učesnici projekta MarketMakers, podržan od strane Švicarke Vlade, predstavili su prisutnima izvještaj „Identifikacija potencijala za razvoj novih proizvoda“, koji je izrađen specijalno za bezalkoholna pića, te su ukazali na mogućnosti razvoja novih proizvoda u Bosni i Hercegovini.

 

Share This