Održana 3. sjednica Skupštine IKT Asocijacije

 

 

U prostorijama Vanjskotrgovinske/Spoljnotrgovinske komore Bosne i Hercegovine održana je 3. redovna Skupština IKT Asocijacije.

Među brojnim temama i pitanjima o kojima je razgovarano, posebna pažnja posvjećena je aktivnostima planiranim za narednu godinu, kao i o procesu digitalizacije kao generatoru razvoja domaće privrede, stvaranju boljeg okruženja za investicije i otvaranje prostora investicijama u nove visoko tehnološke projekte.

Prisutnima se obratio zamjenik generalnog sekretara gdin. Nihad Bajramović koji je tom prilikom istakao važnost povezivanja svih Asocijacija unutar Komore. Prema njegovim rječima, primjena informaciono komunikacionih tehnologija u svim segmentima društva može osigurati jačanje konkurentnosti, povećanje efikasnosti i produktivnosti, lakši pristup informacijama i bazi podataka, te efikasnije pružanje javnih usluga čime se podstiče razvoj malih i srednjih preduzeća.

Pored navedenog članovi Skupštine su dogovorili da u narednoj godini rade na prepoznavanju bosanskohercegovačkih IKT kompanija koje imaju veliki potencijal razvoja, predlozima za izmjene i dopune zakonskih i podzakonskih akata, kao i na organizacijama konferencija o obrazovanju i cyber sigurnosti u Bosni i Hercegovini.