Održana 26. sjednica Odbora IKT Asocijacije

 

 

Danas je online održana 26. redovna sjednica Odbora IKT Asocijacije Vanjskotrgovinske/Spoljnotrgovinske komore  BiH na kojoj su članovi odbora usvojili dnevni red i razmatrali  brojna pitanja koja se direktno tiču uslova privređivanja IT kompanija u Bosni i Hercegovini.

Članovi Odbora su se osvrnuli i na obilježavanje 17. maja – Svjetskog dana telekomunikacija i informacijskog društva, i potrebu da se podsjeti bh. javnost na važnost koje informaciono-komunikacijske tehnologije imaju u savremenom društvu, kao i ulogu koju ove tehnologije igraju u svakodnevonom životu. Izgradnja održive budućnosti zahtijeva inovativno razmišljanje i djelovanje, posebno u digitalnom svijetu.

Osvrćući se na problematiku poslovanja IKT industrije zaključeno je da se, u saradnji s relevantnim nadležnim institucijama, u narednom periodu preduzmu aktivnosti kako bi se privrednicima približili mehanizmi i načini pristupa evropskim fondovima i sredstvima koja su namjenjena za razvoj IKT sektora te organizuju edukativne radionice. 

 

Share This