Održana 18. Sjednica Upravnog odbora Komorskog investicionog foruma zapadnog Balkana

 

 

Predstavnici Komorskog investicionog foruma zapadnog Balkana održali su 18 sjednicu Upravnog odbora kojom je predsjedavao predsjednik UO i Predsjednik Privredne komore Srbije Marko Čadež. Tokom sjednice razgovarano je o aktivnostima koje je KIF realizovao u proteklom periodu, te su usaglašene dalje aktivnosti predviđene implementacijom aktuelnih projekata.

Posebna pažnja posvećena je informaciji o aktivnosti mapiranja dobavljača iz regije zapadnog Balkana koja je započeta u junu 2021. godine, a planirano je da bude završena do kraja decembra 2021. godine, Navedena aktivnost podrazumjeva prikupljanje informacija o više od 2000 potencijalnih dobavljača, isključujući postojeće dobavljače koji su dio velikih svjetskih konglomerata i koji su već prisutni u regionu, te investitora u četiri sektora; laka proizvodnja; auto industrija, poljoprivredno-prehrambena industrija i cirkularna ekonomija.

Na sastanku je ponovljen i zahtev šest privrednih komora regiona Evropskoj uniji da se omogući vizna liberalizacija građanima sa Kosova jer, kako je istaknuto tokom sastanka, rast privrede i razvoj malih i srednjih preduzeća nije moguć ukoliko ljudi ne mogu putovati i dogovarati poslove.

[wds id=”59”]

Share This