Održan webinar „Šta treba da znaš prije nego uložiš novac“

Vanjskotrgovinska/Spoljnotrgovinska komora Bosne i Hercegovine organizirala je dana 09.02.2022. godine, putem Zoom platforme, webinar na temu „Šta treba da znaš prije nego uložiš novac“. Edukacija je bila namijenjena polaznicima sa ili bez prethodnog finansijskog znanja, predstavljala je uvod u svijet investiranja, te se sastojala od teoretskog i praktičnog dijela. Za vrijeme webinara polaznici su dobili uvid i smjernice na koje stvari treba obratiti pažnju kada želimo investirati.

U okviru webinara obrađene su sljedeće teme: Šta je zajedničko između investiranja u kompanije i proizvode? Šta su razlozi i odluke za investiranje? Šta očekujemo da ćemo dobiti? Koji su motivirajući faktori? Kako evaluirati investiciju da li je isplativa ili ne? Koje metode možemo koristiti i kako evaluirati rizike koji su vezani za investiciju? Evaluacija postojećih proizvoda unutar kompanije; Potrebe tržišta za proizvodom? Da li proizvod treba ostati u istoj formi, promijeniti se ili ga treba ugasiti? Proces uvođenja novog proizvoda kroz Design Thinking Process.

Predavač na webinaru je bila gđa. Mahmuta-Maša Aganović, MRICS, osnivač i izvršni direktor Infinity Capital Advisors, interdisciplinarni strateg i poslovni savjetnik, strateg za upravljanje poslovnim procesima usmjeren na razvoj start-up firmi i već etabliranih kompanija, kao i za upravljanje akvizicijama kompanija sa iskustvom u arhitekturi, urbanom razvoju i finansijama.