Održan webinar o poslovnom pregovaranju

 

 

Webinar na temu “Poslovno pregovaranje u kriznim vremenima- zašto uopšte pregovarati i kako?“ održan je danas, 20. maja 2020. godine u organizaciji Vanjskotrgovinske/Spoljnotrgovinske komore Bosne i Hercegovine i Konrad Adenauer Stiftung.

U uvodnom dijelu webinara, učesnicima su se obratili dr. sc. Elma Kovačević-Bajtal, direktorica Sektora za edukaciju VTK/STK BiH i Sven Petke, direktor predstavništva Konrad Adenauer Stiftung za BiH te je tom prilikom objasnio uticaj pandemije na društvenu i ekonomsku situaciju u Njemačkoj odnosno mjere koje poduzima savezna njemačka vlada za pomoć poslodavcima i zaposlenicima u trenutnoj krizi.

Na webinaru je objašnjeno kako pregovarati, naročito u kriznim vremenima, kako izgleda pregovarački proces, kako biti uspješan u pregovaranju te koje vještine je potrebno da posjeduje dobar pregovarač. Pored toga, istaknuto je da je strategija rješavanja konfliktnih situacija bazirana na interesima te da je poslovno pregovaranje psihološka i emotivna igra u kojoj samopouzdanje ima ključnu ulogu.

Predavač na webinaru je bila Nerka Jugo, poslovni savjetnik/trener/mentor.

Webinaru je prisustvovao 31 učesnik iz privatnog i javnog sektora.