Održan webinar o EPALE platformi

 

 

Vanjskotrgovinska komora Bosne i Hercegovine u saradnji sa Agencijom za predškolsko, osnovno i srednje obrazovanje Bosne i Hercegovine oragnizirala je webinar na temu  „Promocija EPALE platforme”.

U toku webinara, održanog 15. jula 2020. godine, istaknuto je da je EPALE  višejezična otvorena zajednica članova  za nastavnike, odgajatelje, naučnike, akademike,donositelje odluka i svakog sa profesionalnom ulogom u obrazovanju odraslih. Temelji se na podjeli sadržaja vezanog uz obrazovanje, uključujući vijesti, blog objave, resurse, događanja i seminare. EPALE, predstavlja najaktuelnije djelovanje radi poboljšanja kvalitete pružanja obrazovanja odraslima u Europi, financiran od Europske komisije.

EPALE platforma za registrirane korisnike omogućava:

· Pristup resursima za učenje visoke kvalitete;
· Najnovije vijesti i alate za obrazovanje odraslih;
· Pretraživanje događaja u području obrazovanja odraslih;
· Učestvovanje u online diskusijama;
· Dijeljenje najbolje prakse sa drugim stručnjacima obrazovanja odraslih;
· Traenje ERASMUS+ partnera za provođenje projekata i za pristup financiranju.

Na webinaru je naglašeno da EPALE platformu operativno nadgleda Izvršna agencija za obrazovanje, audiovizuelnu djelatnost i kulturu Evropske komisije (EACEA). EPALE platforma se implementira u 38 država, a registrirani korisnici platforme mogu biti institucije kao i fizička lica iz oblasti obrazovanja odraslih. Projekat EPALE u BiH od 2015. godine  implementira Agencija za predškolsko, osnovno i srednje obrazovanje. Pojekat je sufinanciran sredstvima programa Evropske unije ERASMUS+ .

Pridružite se zajednici od preko 70.000 korisnika!
Postanite i Vi dio najveće zajednice obrazovanja odraslih u Evropi!
Registrujte se putem linka:  https://epale.ec.europa.eu/hr/user/register
Koordinator projekta i kontakt osoba za BiH: sinisa.gataric@aposo.gov.ba

Letak- EPALE

 

Share This