Održan webinar o digitalnom marketingu

Vanjskotrgovinska komora Bosne i Hercegovine je za poslovnu zajednicu, ali i sve koji žele da unaprijede svoja znanja i vještine iz oblasti digitalnog marketinga, organizirala webinar „Facebook & Instagram“ .

U uvodnom dijelu webinara, koji je održan 08. oktobra 2020. godine, učesnicima se obratila dr.sci. Elma Kovačević-Bajtal, direktorica Instituta za edukaciju koje je upoznala prisutna s edukativnom aktivnostima VTK BiH, te pozvala prisutne da uzmu učešće u novom ciklusu Škole vanjskotrgovinskog poslovanja.

Webinar se fokusirao na dio digitalnog marketinga koji se odnosi na Facebook i Instagram. Pored toga, prezentirano je i Google oglašavanje, zatim Newsletter marketing i osnove optimizacije za web stranice (SEO). Webinar je bio interaktivan i prezentirani su konkretni primjeri iz prakse. Stečena znanja na webinaru će omogućiti polaznicima da obnove stare i uspostave nove kontakte u poslovnom svijetu, kao i da urade  efikasnu promociju određenog proizvoda ili usluge, te ličnu promociju.

Predavač na webinaru bio je Jasmin Mehić, osnivač agencije za digitalno oglašavanje „etrade.ba“, a moderator mr.sci. Senad Hromić, stručni saradnik u Institutu za edukaciju VTK BiH.