Održan webinar na temu “Soft Management”

 

 

Vanjskotrgovinska/Spoljnotrgovinska komora Bosne i Hercegovine je uspješno organizirala webinar na temu „Soft Management- Upravljanje ljudima i procesima u vremenu krize“. Webinaru, koji je održan 06.05.2020. godine, prisustvovalo je 68 učesnika iz privatnog i javnog sektora.

Na početku webinara učesnicima se obratila dr. sc. Elma Kovačević-Bajtal, direktorica Sektora za edukaciju VTK/STK BiH i dr. Suad Mahmić, direktor ASK Consulting d.o.o. .

Na webinaru je istaknuto da je pandemija izazvana virusom COVID-19 već do sada uticala na ponašanje ljudi. U fokusu je, kako je kazano, zaštita zdravlja ljudi i ublažavanje negativnih posljedice krize po poslovanje pa se na određeni način vrlo često zanemaruje ljudski faktor odnosno kreativni potencijal zaposlenika u vlastitim organizacijama.

Pored toga na webinaru se govorilo o ulozi menadžera u kriznim vremenima, tehnikama upravljanja ljudima i 7 najvažnijih vještina modela “Soft Management”. Tokom izlaganja je naglašeno da menadžeri treba da inspirišu svoj tim i dijele viziju sa svojim zaposlenim kako bi menadžer i zaposlenici imali isti cilj.

Predavači na webinaru su bili mr. sc. Nazif Hasanbegović i dr. sc. Suad Mahmić.