Održan seminar Upravljanje projektima digitalne transformacije u praksi

 

 

Vanjskotrgovinska/Spoljnotrgovinska komora Bosne i Hercegovine organizirala je seminar o temi „Upravljanje projektima digitalne transformacije u praksi“.

Prezentirano je aktuelno pitanje na koje nastoje odgovoriti rukovodioci svjetskih vodećih kompanija- na koji način poslovanje svojih kompanija je moguće prilagoditi digitalnom dobu.

,,Razvoj novih, digitalnih tehnologija je omogućio rješavanje mnogobrojnih poslovnih izazova na globalnom tržištu. Da bi kompanije bile u mogućnosti iskoristiti navedeni razvoj, neophodno je da krenu putem vlastite digitalne transformacije koja, osim novih tehnologija, podrazumijeva i potpuno novi način razvoja poslovnih rješenja i implementacije u radno okruženje. Mislim da smo kao društvo u razvoju, u ovom smislu, čak i u izvjesnoj prednosti. Upravo sada je vrijeme da snažnije krenemo u pravcu digitalizacije, ne samo poslovnog sektora, već i javnih institucija i organizacija, ” rekao je predavač mr.sc. Nedžad Junuzović.

Na seminaru su prezentirane ključne tehnologije i priprema projekta digitalne transformacije, te implementacija projekta na oglednom primjeru. Seminar je bio namijenjen rukovodiocima kompanija, voditeljima projekata i članovima projektnih timova zaduženih za planiranje i provođenje digitalne transformacije svojih kompanija. Polaznici su seminar ocijenili kao vrlo uspješan.

Share This